„Kódy a prolínání“ sochaře Aleše Veselého

6. srpen 2012

Už jen do 26. srpna si můžete v Galerii umění v Karlových Varech prohlédnout výstavu soch a projektů významného českého sochaře Aleše Veselého nazvanou „Kódy a prolínání“.

Aleš Veselý studoval v padesátých letech na pražské Akademii výtvarných umění a od roku 1990 do roku 2006 zde působil jako profesor v atelieru monumentálního sochařství. Na přelomu padesátých a šedesátých let patřil k nejvýraznějším osobnostem generace, která přinášela osobité podněty navazující na proudy evropského informelu.

Zabýval se kresbou a malbou, od které postupně přešel k tvorbě osobitých závěsných asambláží a trojrozměrných objektů a plastik z nalezených materiálů.

Jak vznikala koncepce Veselého současné výstavy „Kódy a prolínání“, ptal se Karel Oujezdský v Galerii umění v Karových Varech kurátorky výstavy, historičky umění Evy Neumannové.

Výstavu si můžete v Galerii umění v Karlových Varech prohlédnout do 26. srpna.

Stejnou dobu je v karlovarské Galerii umění otevřena výstava grafika a ilustrátora Jiřího Slívy nazvaná „Chaplin etc.“ a výstava filmových plakátů profesora Zdeňka Zieglera z 60. až 80. let nazvaná „Slavnosti plakátů“.

Spustit audio