JAZZ NA 17. TÝDEN

23. duben 2002

PÁTEK 26. 4. (18:00) Vienna Art Orchestra - s jazzovou svobodou napříč dějinami hudby. PÁTEK večer (22:30) Přenos jazzového koncertu z Talinu, na němž účinkují Estonian Dream Big Band a trumpetista Lew Soloff. V SOBOTU 27. 4. (23:00) nám Jiří Hlaváč poodhalí fenomén velkých big bandů.

PÁTEK 26. 4. 18:00 Jazzový podvečer. Vienna Art Orchestra: S jazzovou svobodou napříč dějinami hudby Významný a výtečný rakouský soubor Vienna Art Orchestra založil původem curyšský (švýcarský) klavírista a skladatel Mathias Rüegg v roce 1977. Za dobu své existence si vydobil velmi dobré renomé jak objevnými a perfektními nahrávkami, tak i řadou koncertních turné a účastí na festivalech. Vienna Art Orchestra přijíždí do Prahy. Vystoupí dne 1. 5. večer v pražském Lucerna Music Baru. U této příležitosti vám nabízíme pohled do tvůrčí dílny orchestru prostřednictvím pořadu Pavla Klusáka "S jazzovou svobodou napříč dějinami hudby".

00061492.gif

PÁTEK 26. 4. 22:30 Euroradio Jazz Season. Přenos jazzového koncertu z estonského Talinu. Účinkují Estonian Dream Big Band a trumpetista Lew Soloff (USA). Z vysílacího pracoviště Vltavy komentuje Vojtěch Hueber Estonský "big band snů" byl založen v březnu 1999 z iniciativy Talinské filharmonické společnosti. Orchestr se skládá z nejlepších estonských instrumentalistů. Uslyšíme ho v přenosu Evropské vysílací unie z talinského jazzového festivalu "Jazzkaar 2002", kde jej bude řídit americký dirigent a trombonista Ray Anderson. Jako sólista vystoupí další americký host - trumpetista Lew Soloff. Soloff i Anderson spolu působili v kapele Pocket Brass Band (kapesní dechový orchestr), kde vytvořili charakteristicky znějící zvukový tandem trubky a trombonu.

00061494.gif
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.