Ján Budaj a Dočasná spoločnosť intenzívneho prežívania

4. duben 2011

Výstava „Ján Budaj a Dočasná spoločnosť intenzívneho prežívania (DSIP) – Pracovná pamäť“, otevřená do 22. dubna v pražské Fotograf gallery, je především o tom, že i v dobách, kdy se tak zvaně nesmělo a většina obyvatelstva pokorně mlčela a přežívala, existovali lidé, kteří se i přes veškeré zákazy a represi normalizační doby dokázali chovat svobodně.

Výstava ve Fotograf gallery prezentuje část archivu slovenského akčního umělce, ekologického aktivisty, revolucionáře a politika Jána Budaje a neformální skupiny „Dočasná spoločnosť intenzívneho prežívania“. Soustřeďuje se na dokumentaci a kontextualizaci jejich kolektivních akcí, happeningů a intervencí, které v letech 1974 až 1981 proběhly ve veřejném městském prostoru města Bratislavy.

Než dá Karel Oujezdský slovo samotnému Jánu Budajovi, který se vernisáže ve Fotograf gallery osobně zúčastnil, poslechněte si, co o projektu „Pracovná pamäť“ říká kurátorka výstavy Mira Keratová.

Výstava „Ján Budaj a Dočasná spoločnosť intenzívneho prežívania (DSIP) – Pracovná pamäť“ potrvá v pražské Fotograf gallery ve Školské 28 do 22. dubna. Otevřeno je od úterka do pátku od 12 do 18 hodin.

Spustit audio