Houslista Jan Talich

14. květen 2014

Na středu 14. května přijal pozvání Markéty Vejvodové houslista Jan Talich, prasynovec legendárního českého dirigenta Václava Talicha, který dal zásadní podnět k založení Talichova komorního orchestru, dnes Talichovy komorní filharmonie.

Až do přelomu dubna a května nabízela stanice Český rozhlas Vltava každý nedělní podvečer pořad Telefonotéka. Oblíbené živé vysílání nyní v novém vysílacím čase.

Do pořadu se mohou telefonicky zapojit posluchači a jeho součástí je i soutěž o CD. V novém vysílacím schématu, pod stejným názvem, na programu každý všední den dopoledne od 9:50 do 11:30.


Hosty tohoto setkávání budou nadále osobnosti z různých kulturních oblastí - hudebníci, malíři, literáti či filmaři - a jejich spektrum obohatí i řada osobností z oblasti vědy, medicíny atd. Jedno však budou mít pořád společné - a to kulturní pohled na svět v tom nejširším smyslu slova. A nadále je také v pořadu velký prostor věnován znějící hudbě, z velké části ve vlastním výběru hostů.

Jan Talich vystupoval po celém světě jako primárius Talichova kvarteta nebo jako sólista s předními orchestry. Pod jeho dirigentským vedením se Talichova komorní filharmonie za svou dvacetiletou historii vypracovala mezi prestižní umělecká tělesa na české scéně i v mezinárodním měřítku.

01106545.jpeg

Jako sólista se představí spolu se svými stradivárkami ve Studiu 2 na Vinohradech, odkud budeme pravidelně každou středu Telefonotéku vysílat a kam jste jako posluchači každý týden od 9:50 do 11:30 zváni.Ať už budete sledovat naše vysílání v rozhlase nebo na internetu, anebo se přijdete osobně podívat.

Více na stanici Vltava v pravidelném vysílacím čase.

Spustit audio