Činohra Národního divadla uvádí Čapkovu Věc Makropulos v režii Roberta Wilsona

18. listopad 2010

Dnes večer má na jevišti Stavovského divadla v Praze premiéru inscenace hry Karla Čapka Věc Makropulos, kterou pro činohru Národního divadla v Praze nazkoušel americký režisér Robert Wilson.

Emílii Marty svěřil české pěvkyni světového jména Soně Červené, která letos v září oslavila úctyhodných a vzhledem k její tvůrčí vitalitě neuvěřitelných 85 let. Čeho si váží na režiséru Wilsonovi (který ji v roce 2002 v operní insceaci Janáčkova Osudu přivedl poprvé na jeviště Národního divadla), jaký bude Čapek viděný Wilsonovýma očima a konečně, co si myslí o možnosti věčného mládí a věčného života, se kterými si Karel Čapek ve své hře pohrává, o tom si v šatně před začátkem veřejné generální zkoušky povídala s kolegyní Renatou Venclovou.

Poslechnout si můžete také rozhovory s hercem Janem Bidlasem a dramaturgem Martinem Urbanem.

Premiéra Čapkovy Věci Makropulos v režii Roberta Wilsona s hudbou Aleše Březiny a se Soňou Červenou v roli Emílie Marty začíná ve Stavovském divadle v Praze dnes v 19:00.

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/iTuzYjxL6lg?fs=1&amp;hl=cs_CZ"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/iTuzYjxL6lg?fs=1&amp;hl=cs_CZ" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
Spustit audio