Český rozhlas kulturní památkou

20. červenec 2004

Dnes v 11 hodin byla na budově Českého rozhlasu slavnostně odhalena deska s označením budovy Českého rozhlasu kulturní památkou. Desku odhalil generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík spolu s 1. náměstkem ministra kultury ČR Zdeňkem Novákem. Vedle zástupců Českého rozhlasu se aktu zúčastnili představitelé Ministerstva kultury ČR, Magistrátu hl. m. Prahy, městské části Praha 2 a další osobnosti politického a společenského života.

Funkcionalistická budova, ve které Český, dříve Československý, rozhlas sídlí již od roku 1933, se stala kulturní památkou před osmadvaceti lety - 31. prosince 1976. Letos se budova dočkala zahájení dlouho plánované kompletní rekonstrukce, která probíhá za plného rozhlasového provozu. Podle umělecko-historické studie paní Věry Müllerové, která se zabývá činností v oblasti rekonstrukcí historických budov, by měl být při obnově kladen důraz především na citlivé provedení obnovy velkorysé dispozice trojdílného hlavního vstupu a navazujícího prostoru haly. Budova tak získá svou původní funkcionalistickou podobu.

Slavnostní odhalení desky na budově Českého rozhlasu
autor: dw
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.