Červnové videopremiéry

11. červen 2004

Zatímco loni touto dobou už nás sužovala tropická vedra a jediný možný způsob jak jim čelit byl volný čas trávený někde u vody, letošní červen je na počasí... no řekněme pestrý. Pro případ, že vám nějaká bouřka, nebo přívalový deštík - no zkrátka pořádná čina - nedovolí jít ven, jsou tu naše videotipy.

Ve španělském filmu Druhá strana postele oznámí Paula svému příteli Pedrovi, že se s ním rozchází. Má jiného a jeho jméno odmítá prozradit. Nešťastný Pedro hledá radu u svého nejlepšího kamaráda Javiera a jeho přítelkyně Sonii. Pedro ani Sonia ale netuší, že oním novým mužem v Paulině životě je právě Javier, s nímž se půvabná dívka už jistou dobu tajně schází. A jak podezření ze vzájemných nevěr narůstá, vrhnou se všichni do zkoumání pravidel hetero-, bi- i homosexuálních vztahů ve svém okolí. Jen ten svůj ne a ne vyřešit...

Líbejte se, s kým je libo

Užívat léto si můžete ve francouzské komedii Líbejte se, s kým je libo. Máme tu účastníky jedné letní dovolené v luxusním přímořském letovisku: Elizabeth - bohatá dáma unavená životem, Bertrand - její manžel vydržující si milence, Emilie - jejich silně sexuálně založená dcera, Julie - mladá a svobodná matka, přítelkyně Elizabeth, Jérome - uštvaný životem a svou manželkou, Véronique - energická a snobská slepice, Lulu - krásná žena trpící manželovou žárlivostí, Jean-Pierrea - chorobný paranoik. Pěkný sboreček, že? Každý zná každého, ale z jiné stránky než ostatní. Jejich vzájemné vztahy se začínají zamotávat a vyhrocovat... A řešení je v nedohlednu. V téhle komedii neplatí sex, drogy a alkohol. Platí tu léto, léto a zase to zpropadené léto!

A pro děti je tu animovaný film z japonské produkce Beyblade. Před dávnými časy, kdy sport zvaný beyblading byl ještě v plenkách, se Země hemžila tvory ohromující síly. Staré časy už dávno odvál vítr... Ale podstata oněch stvoření přetrvala věky a došla znovuzrození s příchodem nové éry šampionů. Monstra jsou opět mezi námi! Ve čtyřech epizodách seriálu Beyblade Lupič ve hře, Den draka, Na maximum s Maxem! a Kvalifikace začíná se dozvíte (protože vaše děti už to asi znají z televize), jak se hraje beyblading, jaká má pravidla a proti komu hrají jeho hráči.

Tak to je stručný výběr z červnových premiér ve vaší videopůjčovně. Filmy lehké, nenáročné a odpočinkové. Možná vám zpříjemní deštivé chvíle, a pak už jistě vyjde sluníčko a hurá k vodě!

www.magicbox.cz

autor: dw
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.