Azyl novátorské hudby

18. listopad 2006

Jak učinit ze světa lepší místo prostřednictvím hodnotné nové hudby: úzkou spoluprací s hudebníky, soustředěnými zejména v Americkém fóru skladatelů, a rozdělením zájmu mezi současnou vážnou hudbu, jazz, elektroniku a experimenty. Osm ukázek z nejnovějších alb vydavatelství Innova podá zřetelnou představu o jeho zaměření - od improvizátorského umění saxofonisty George Cartwighta, který je vám možná známý jako vedoucí souboru Curlew, přes vrsvenou symfonii Matthewa Smitha až po hru na balóny, jak ji provozuje Judy Dunaway.

Když se novinář rockera Davida Bowieho zeptal, jaké hudební značky si na světě nejvíc cení, odpověděl jednoznačně: Innova. Ve Světě jiné hudby si ověříte, zda s jeho názorem souhlasíte. Pořad uslyšíte v Hudebním fóru se Zdeňkem Slabým, které budeme vysílat na Vltavě v sobotu 18. listopadu ve 23.15.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.