Svět jiné hudby se Zdeňkem Slabým

6. leden 2007

... aneb radikální violektronik Martin Archer, nezkrotný fagotista Mick Beck a ostatní zvukoví pokušitelé, jak nám je nabízí anglický Discus. - Když saxofonista Martin Archer a fagotista Mick Beck zakládali v polovině osmdesátých let minulého století svoji značku Discus, měli na mysli, že v během let zmapují své značně nespoutané hudební aktivity. Dnes můžeme říci, že se jim to podařilo: proto mohl Zdeněk Slabý z nabídky tohoto labelu pro pořad Svět jiné hudby vybírat různorodá zastavení, jimiž dokumentuje činnost obou protagonistů - od ukázek dvojalba stovky miniatur přes soubory Bass Tone Trap, ASK či Hornweb po záznamy koncertů v duu či triu.

Jednotícím prvkem pořadu je Archelova deviza: usilujeme o organizovaný chaos, z něhož může vyplynout dezorganizovaná krása. Pořad budeme na Vltavě vysílat 6. ledna v Hudebním fóru se Zdeňkem Slabým.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.