XI. ročník Žižkovského masopustu

24. únor 2004

Již 11. ročník byl zahájen v pátek 20. února masopustní tiskovkou, kde byla k vidění ukázka vesnické zabíjačky, parodie staročeské svatby nebo slavnostní salva 1. gardového pluku pruského císařství na počest zahájení XI. ročníku masopustu.

Program masopustu je velmi bohatý. O víkendu se konalo dětské maškarní odpoledne, v Paláci Akropolis je instalována výstava fotografií a plakátů staročeského masopustu, probíhají soutěže pro hravé spojené s tombolou, nebo skotačení s divadélkem "U Panáku" - "Masový Kašpárek" - loutková řachanda pro děti a dospělé. K dobrému zažití a náladě hraje "Žižkovanka".

Masopust potrvá až do úterý 24. února, kdy se z náměstí Jiřího z Poděbrad vydá Žižkovem veselý masopustní průvod. V čele pojedou dva kočáry s Bakchusem, následovány maskami na chůdách i bez nich. Půjdou zde také kejklíři, chrliči, vlajkonoši a bubeníci. Na závěr je připraven ohňostroj.

Masopust na Žižkově

Podrobnější informace najdete zde.

autor: Hynek Bulíř
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.