Tomáš Grombíř: Mužství. O těžkém údělu otce, muže, člověka...

Narodilo se mu dítě, a tak je na čase, aby si trochu uspořádal život. Ondřeje Brouska v povídce současného českého autora Tomáše Grombíře poslouchejte online po dobu čtyř týdnů po odvysílání. Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Z autorova rukopisu pro rozhlas připravila: Klára Vičíková
Účinkuje: Ondřej Brousek
Režie: Izabela Schenková
Natočeno: 2018
Pořad není vhodný pro děti a mladistvé.

Jméno Tomáše Grombíře bylo donedávna dobře známé především v hudební branži. Je totiž spoluzakladatelem a organizátorem cen Vinyla, které podporují současnou českou hudbu. Působí ale také jako dramaturg a televizní scenárista.

V roce 2016 navíc vydal svůj první román nazvaný Jedničky a nuly, ve kterém se vrací do posledních desetiletí, v nichž naprosto nespoutaně bujela informační technologie i vztahy. Hlavní hrdina se jako mladý kluk s láskou k programování strefil do devadesátých let naprosto dokonale, takže se najednou vyšvihl do vyššího světa.

Hrdina povídky, kterou Grombíř napal přímo pro Český rozhlas, je ale už v trochu jiné životní fázi. Narodilo se mu dítě, a tak se pokouší svůj lehce neuspořádaný život obklíčit mantinely. Ty ale nemá moc rád, takže to všechno jde tak nějak šejdrem.

Spustit audio

Související