Nominace na Grammy jsou odtajněny. Poslechněte si výběr z nich napříč žánry podle Marty Kloučkové

1. prosinec 2021

Letošní nominace na americké hudební ceny Grammy ovládl hudebník Jon Batiste s alby We are a Soul, získal jich celkem jedenáct. Většina nominantů v jazzové kategorii „nejlepší vokální album roku“ ve středečním Sedmém nebi v poslední době zazněla, můžete se tak těšit i na další nominované hudebníky a projekty.

Z nominace se těší i zpěvačka Ledisi s albem Ledisi sings Nina, na kterém vzdává v doprovodu Metropole Orkest hold ikonické Nině Simone. Zazní ochutnávka z alba Time traveler Nnenny Freelon či Jazzmeia Horn, jež sklidila nominaci za album Dear Love. Uslyšíte také Sun Ra Arkestra s albem Swirling, písničkářku a skladatelku Rachel Eckroth a její album Garden, které natočila spolu s Christianem Eumanem, Timem Lefebvrem a Donnym McCaslinem.

Představí se i mladá britská zpěvačka Arlo Parks s albem Collapsed in Sunbeams či jamajsko-americký hudebník Masego. Projekt Dinner party s albem Dinner party: Desert je spolu albem Mood Valiant australských Hiatus Kaiyote nominován v kategorii nejlepší progresivní r`n`b album.

Letos se do nominací dostal i basista Jan Martiník za nahrávku opery Příběhy lišky Bystroušky s Londýnským symfonickým orchestrem a Český národní symfonický orchestr za skladbu Vince Mendosy Concerto for Orchestra: Finale, na které hraje i basista a skladatel Derrick Hodge a bubebník Antonio Sánchez.

Kdo nominace promění ve zlatou sošku, se dozvíme 31. ledna.

Spustit audio