O pořadu Čajovna

Pořad se již nevysílá.

Kultura a životní styl trochu jinak. Rozhovory s výtvarníky, literáty, divadelníky, filmaři, designéry. Pozvánky na aktuální akce. Hudba mnoha podob.

Pondělí – současnou world music z Afriky, keltských zemí, Skandinávie, Balkánu i z domova mapuje v pravidelné Hudbě na pomezí Petr Dorůžka. Jednou měsíčně uvádí evropský žebříček world music a občas si zve do studia hosty.

Úterý – aktuality z tuzemské i zahraniční hudební scény přinášejí různí autoři - Ondřej Bezr, KnofLenka, Eliška Svobodová.

Středa – novinky ze zahraniční elektronické scény pouští a komentují Josef Sedloň nebo Tadeáš Haager, scénu world music mapuje Jiří Moravčík.

Čtvrtek – Čajovnu s podtitulem Hudebna zaměřenou zejména na aktuální české hudební dění připravuje Aleš Opekar.

Pátek – nová alba, zajímavé kapely či aktulní akce představují různí autoři - Jiří Hofreitr, Vladivojna La Chia, Tomáš Rossi nebo Michael Kyselka.

Sobota - první sobotu v měsíci připravuje svou na film či aktuální vizuální trendy zaměřenou Čajovnu Pavel Sladký. Druhý a čtvrtý týden mapuje tuzemskou alternativní divadelní scénu Kateřina Rathouská, třetí soboty se svými Čajovnami z Brna hlásí Radim Nejedlý, nepravidelně ho s pořady na aktuální témata střídá Jaroslava Haladová.

Neděle - první týden uvádí profilové rozhovory s českými výtvarníky Honza Dědek, druhou a čtvrtou neděli v měsíci si tuzemské spisovatele, designéry nebo architekty zve do studia Jaroslava Haladová, třetí neděli v měsíci připravuje filosoficko-mystifikační Čajovnu s podtitulem Večerní škola duo Václav Kahuda Igor Malijevský. S občasnými pořady mapujícími ostravskou kulturní scénu se hlásí Monika Horsáková.

Tento pořad se již nevysílá

Pořad připravují

Další pořady

  • Dřevo a cín

    Poznejte šestici varhan v pěti chrámech geniálního architekta postavených na Vysočině. 

  • Bohoslužba

    Záznamy bohoslužeb z různých míst Čech, Moravy a Slezska.

  • Klapka

    Filmová hudba z kultovních i zbrusu nových snímků.

  • Koncert SOČR

    Přímé přenosy či záznamy koncertů Symfonického orchestru Českého rozhlasu.