Hry a literatura

22. srpen 2013

Dramata o lásce a smrti, oddechové četby na pokračování, vyprávění o osudech výjimečných osobností české kultury a vědy, básně i ty nejlepší detektivky si můžete poslechnout také na webu.

Naši dramaturgové, režiséři a mistři zvuku pro vás společně s předními herci zpracovávají velká díla klasiků české a světové literatury i texty současných autorů, z nichž některé jsou psány přímo pro rozhlas.

Každý den v týdnu vás ve vysílání Vltavy čeká alespoň jedna rozhlasová hra či četba.

Jdeme ale ještě dál – díla, u kterých se nám podaří zakoupit práva k uveřejnění na webu, si můžete poslechnout vždy celý jeden týden na stránce Hry a literatura, kde navíc najdete zajímavé informace o vzniku jednotlivých rozhlasových inscenací a jejich obsazení.

Hry a četby uslyšíte na Vltavě v těchto pořadech:

Četba na pokračováníDůvěrná sděleníHra pro tento večerKlub rozhlasové hryLetní četba na pokračováníListování IbsenemModerní povídkaNedělní veršeNoční bibliotékaOsudyPáteční večerPokračování za pět minutPovídkaPsáno kurzívouPsáno pro rozhlasRozhlasové jevištěSeriálSchůzky s literaturouSouzvukStránky na dobrou nocSvět poezieTo nejlepší z české prózyVýroční průvodce rozhlasovou hrou

autor: Helena Petáková
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.