Finalisté Cen Czech Grand Design 2015 se představují na výstavě v Národním technickém muzeu

25. únor 2016

Výroční ceny Akademie designu České republiky/ Ceny Czech Grand Design vyhlašuje přípravný výbor cen na základě pověření pořádající agenturou Profil Media – producentem cen. Ve výstavním sále Národního technického muzea v Praze byla slavnostně zahájena výstava Ceny Czech Grand Design 2015: Finále představující práce a aktivity trojice finalistů v každé z autorských kategorií. V prostorách muzea na Letné si expozici můžete prohlédnout do 1. května.

Jak náročný byl letošní výběr finalistů? Odpovídá Jiří Macek z přípravného výboru Ceny Czech Grand Design 2015: „Ta práce je rok od roku složitější, protože česká scéna velmi zdravě a dobře roste. Určitě na tom má podíl přibývající počet výrobců, kteří spolupracují s designéry.“

V každé kategorii se objeví podle Jiřího Macka přibližně 15 až 20 nominací, z nichž odborná porota vybere po třech finalistech v každé kategorii. V Osmi kategorií se udělují ceny: Designér roku, Módní designér roku, Designér šperku roku, Grafický designér roku, Fotograf roku, Obchod roku, Výrobce roku a Objev roku.

Spustit audio