Dělám jenom to, co právě dělat chci. Sisa Feher v Sedmém nebi Niny Marinové

28. květen 2023

Hostkou dnešního Sedmého nebe s Ninou Marinovou je slovenská zpěvačka, multiinstrumentalistka a skladatelka Sisa Feher. Sisa vypráví o studiu v prestižním programu European Jazz Master, v jehož rámci studovala v Kodani i v Paříži.

Zároveň o sobě říká, že je velice špatná studentka, z jednoduchého důvodu: „Vzdělání jsem si rozšířila díky covidu, během pěti dní mi odpadly všechny koncerty a to byla ta správná chvíle. Ale vlastně nejsem dobrá studentka. Uznávám, že všichni pedagogové na těchto skvělých školách dávají svým studentům úlohy, které mají nějaký smysl. Ale já chci vždycky dělat jenom to, na co mám právě chuť,“ říká Sisa Feher. Budeme se bavit taky o jejím albu KHI a muzikantech, kteří s ní v KHI hrají. Neopomeneme ani projekty Bardo a Used To Be a Sofa, na kterých spolupracuje se slovenským kytaristou Vladkem Miklášem.

Dotkneme se také Sisina tvůrčího procesu a budeme se bavit o tom, jak píše nové skladby a texty. Sisa taky vysvětlí, proč vnímá jako důležité reagovat uměním na aktuální dění ve společnosti a jaký nový projekt chystá.

Spustit audio