BETWEEN THE LINES

1. únor 2002

ČTVRTEK 7. ÚNORA VE 23.00 h. Překračování hranic aneb soubor Icebreaker, trumpetista Franz Koglmann, saxofonista Gebhart Ulllman v programu Between the Lines. Hudba, která překračuje hranice jazzu směrem ke komorní hudbě, tak bychom mohli charakterizovat většinu kompaktních disků vydaných na německé značce Between the Lines.

Program nazvaný Between the Lines, v jehož rámci tyto nahrávky vznikly, je zajímavé fórum umělců, které spojuje snaha o vytvoření současného zvuku z čehokoliv, z libovolného stylu, z hudby jakéhokoliv původu a časové roviny. Purismus, dogmata, slohová věrnost a další omezení zde tedy nejsou na místě, záleží pouze na interpretech a jejich vkusu, jak tuto postmoderní volnost zkrotí. Vyslechneme si přechody z klasiky do jazzu, jednoduché akordické roviny střídané sofistikovanými kompozicemi, disonance prolnuté medovými harmoniemi a melodiemi. V pořadu Svět jiné hudby vám Zdeněk Slabý přiblíží nová alba trumpetisty Franze Koglmanna, saxofonisty Gebharta Ullmana a skupiny Icebreaker. Nabídka nahrávek, vzniklých v rámci Between the Lines je velmi široká. Doporučujeme si při poslechu Vltavy projít stránky s nahrávkami Between the Lines na internetu. Kromě námi vybraných titulů je zde prezentována široká nabídka hudebních lahůdek, které se snad časem dostanou i k českým posluchačům.

00047816.jpeg
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.