VIDEO: Kristina Barta na koncertu odhaluje zárodky nového CD i optimismus první desky

29. duben 2020

Pianistka Kristina Barta je rozkročena mezi Českou republikou a zahraničím. Debutovou desku EMA29 vydala v Rakousku a pokud se její sestra, zpěvačka Martina, dostala v roce 2017 do písničkové soutěže Eurovize, tak Kristina v paralelní jazzové soutěži Euroradia o rok dříve postoupila až do finále. Se svým triem hrála třeba na Montreux Jazz Festivalu a teď ji s rozšířenou sestavou projektu Event Horizon sledujte ve streamu Facebooku stanice Vltava od 18:00.

S hornistou Radkem Baborákem a mojí sestrou Martinou točíme na dálku videoklip.
Kristina Barta

Na české poměry někdy možná až příliš provokující a extravagantní, na druhé straně s geniálním citem pro post-bop, který si u nás přivlastnili spíš milovníci intelektuálního přístupu k hudbě. Na takto různorodém hřišti se pohybuje Kristina Barta.

V interview prozradila podrobnosti o chystaném albu i o jeho odlišnosti od připravovaného streamingu na Vltavě, kde zazní nové skladby. Jakým způsobem se jí daří plánovat v aktuální nejisté době koncerty? Kam se ve své tvorbě posunula od vydání svého barvitého debutu, v němž se umělecky vyrovnávala s vlastním dětstvím a naivitou? Jak prožívá a řeší současná omezení? Poslouchejte inteview s Kristinou Barta na Vltavě.

JAZZOVÉ POŘADY NA VLTAVĚ

11:00 JAZZOVÉ DOPOLEDNE (Všední dny a sobota)
18:00 JAZZOVÝ PODVEČER (Každý den)
21:00 KONCERT JAZZ (Čtvrtky)
23:30 JAZZOVÝ PODVEČER (Repríza toho dne)

Vltava na Facebooku

Související