Ve vídeňském rozhlasovém multiplexu odstartuje lidovková stanice Radio VM1

30. listopad 2021

Oprávnění pro šíření svého vysílání na platformě DAB+ ve Vídni získala tyrolská rozhlasová stanice Radio VM1. Obyvatelům hlavního města chce prostřednictvím regionálního multiplexu naservírovat především písničky s lidovou hudbou.

Rozhlasová stanice Radio WM1, která loni v květnu získala od rakouského mediálního regulátora licenci pro analogové vysílání VKV, se může objevit i v digitální síti CityMUX Wien II. V tiskové zprávě o tom informoval na svém webu úřad KommAustria. Tradiční hudební mix zaměřený na lidovou hudbu má být doplněn také o „zvuk Vídně“ a chybět nebudou ani zábavné prvky. Analogový vysílač umožnil stanici zásah přibližně 1,2 milionu obyvatel.

Provozovatelem programu Radio VM1 je společnost Radio Event GmbH, které dále patří také Radio U1 Tirol a T-Rock. První program si mohou naladit zájemci v nekódovaném režimu například i na satelitu Astra, stanice T-Rock je ve formě vizuálního rádia například součástí oblíbeného settingu Likra pro linuxové boxy. Radio VM1 je od září letošního roku k dispozici také jako mobilní aplikace pro telefony s operačním systémem Android.

autor: lukpo
Spustit audio

Související