V Jižním Tyrolsku skončilo dalších 13 FM kmitočtů, analogové rádio vypnul i oblíbený Kronplatz

14. červenec 2023

Italská telekomunikační společnost Rundfunkansalt Südtirol (RAS) přistoupila začátkem června k vypnutí dalších analogových kmitočtů analogového rádia. Skončilo třináct FM frekvencí šířených z vysílačů Sankt Pankraz, Grödental, Colalto a také Kronplatz, který je obyvatelům Česka známý zejména jako oblíbené horské středisko zimních sportů.

„Vzhledem k tomu, že prostřednictvím digitálního rádia DAB+ lze nyní celoplošně přijímat mnohem více rozhlasových programů v lepší kvalitě a velká část domácností již digitální rozhlas využívá, vypnul RAS ve čtyřech oblastech dalších 13 FM frekvencí pro programy Ö1, ORF Radio Tirol, Hitradio Ö3 a Radio Rumantsch. Tento krok šetří náklady na provoz i údržbu,“ uvedla organizace RAS na svých webových stránkách.

Jihotyrolská vysílací společnost RAS v posledních měsících opět rozšířila síť vysílačů pro digitální rádio DAB+ a zprovoznila nové kóty Proveis, Renon, Mittewald, Welschellen, Moos v Passeieru a Brenner. V oblastech obsluhovaných těmito vysílači se výrazně zlepšila kvalita příjmu. Jižní Tyrolsko je z pohledu vysílacích služeb velmi zajímavou oblastí danou historickými okolnostmi. K dispozici jsou zde nejen stanice z Itálie a Rakouska, ale například také Německa nebo Švýcarska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související