Nechceme být berlí, ale odrazovým můstkem, vysvětluje Šimona Mašková z Nadačního fondu Melodio

5. duben 2024

„Máme kamarády v pečovatelském domě a já si tam vždycky uvědomila, jak jsem vděčná za to, že jsem zdravá. Šla jsem si tam vždycky spravit životní postoj,“ popisuje. Ve které zemi se nechala inspirovat k pomoci postiženým? Zažila v životě chvíli, kdy nevěděla kudy kam? A jak bourá předsudky o potřebách lidí se zdravotním omezením?

Rozhodla se založit nadační fond a získané prostředky věnovat na kouče, kteří by handicapovaným pomáhali v životě. Právo je její profesí, ale životní náplní, která ji uspokojuje, je v nadačním fondu Melodio. „Je to pro mě život snů,“ vyznává se.

Slovo Melodio je podle Šimony Maškové krásné. „V každé písni hledám melodii a melodie je i v příbězích našich klientů. Pořádáme koncerty a natáčíme hudbu s různými umělci, kterou prodáváme. Z výtěžku pak hradíme mentální kouče i následné programy,“ vysvětluje.

„Chceme umožnit lidem s tělesným postižením, aby se skokově zlepšili v mentálních a fyzických schopnostech. Vedeme je tak, abychom nebyli berlí, ale odrazovým můstkem. Vytváříme také komunitu, kam člověk může docházet či se setkávat například s přáteli nebo podnikateli. Mojí vášní je propojovat lidi z různých sociálních bublin,“ uzavírá Šimona Mašková v Blízkých setkáních.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související