Kromě křižovatky na Sofii rekonstruují v Liberci i tramvajovou trať od zastávky Viadukt směrem na Ještěd

4. říjen 2022 10:49

V Liberci začaly 3. října 2022 souběžně dvě rekonstrukce v okolí Františkova a Hanychova. Jedna se týká modernizace křižovatky ulic Švermova, Jungmannova a Žitavská. Druhá tramvajové trati ve směru na Ještěd.

Čtěte také

Podle primátorova náměstka Jiřího Šolce za Starosty pro Liberecký kraj, zvoleného v komunálních volbách 2022 do zastupitelstva za hnutí ANO, je zejména naproti zastávce Janův Důl po zářijových přívalových deštích poničený podklad pod kolejemi. Oprava kolejí je podle něj před zimou nutná, aby město mohlo garantovat bezpečný a bezproblémový provoz na trati.

Stavbaři tam budou měsíc a po objízdných trasách bude i kvůli rekonstrukci křižovatky ve Švermově ulici jezdit deset autobusových linek. Rekonstrukci kolejí tramvajové trati pocítí řidiče i cestující ve směru na Františkov, Jeřáb, Janův Důl a Hanychov.

V úseku Viadukt – Dolní Hanychov a Horní Hanychov tramvaje nahrazují autobusy s označením X2 a X3. Přestupní stanicí je zastávka Viadukt. Autobusy jezdí po objízdné trase ulicemi Americká a Kubelíkova. Nezastavují na zastávkách Staré Pekárny, Vápenka a Janův Důl.

Vzhledem k modernizaci křižovatky ve Švermově ulici jezdí po objízdné trase i linky číslo 16, 22, 27, 30, 34, 37 a 94. Ve směru do centra jezdí objízdnou trasou ulicí Jungmannova, Metelkova, Františkovská a Vaňurova do náhradní zastávky Nádraží v ulici Nákladní před budovu Správy železnic.

Ve směru z centra jezdí linky po své trase bez omezení. Na objízdné trase nezastavují. Autobus s číslem 36 jezdí z náhradní zastávky Jungmannova, před kruhovým objezdem ulicí Metelkova, Františkovská a Vaňurova do náhradní zastávky Nádraží. Pak pokračuje po své trase až do náhradní zastávky Staré Pekárny v ulici Kralická a do náhradní zastávky Krkonošská. Ze zastávky Viadukt jezdí po své trase.

autoři: Eva Malá , reČRoL
Spustit audio

Související