Bohdalce je devadesát! Pusťte si Tobogan s hvězdnými gratulanty. Poprvé zní i píseň Vystřelená

2. květen 2021

Když oslava, tak pořádná! V sobotu 1. května slaví Jiřina Bohdalová v Toboganu na Dvojce devadesáté narozeniny. Popřáli Simona Stašová, Jitka Zelenková, Viktor Preiss, Miroslav Donutil, Hynek Bočan, Petr Neužil, Jiří Strach, Ondřej Brzobohatý, Jakub Prachař, Marek Taclík, Matěj Hádek, Marek Epstein, Michal Jagelka, vnuk Vojtěch Staš, zástupce psí říše Tobiáš a také ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Moderuje Aleš Cibulka.

„Připadám si jako Karel Gott, to jsem nečekala,“ směje se Jiřina Bohdalová ve slavnostním dvouhodinovém Toboganu. Herečka hrála v mnoha filmech a komediích, byla hvězdou televizního Televarieté.

Nelze nevzpomenout na první mluvenou roli z roku 1940 ve filmu Madla zpívá Evropě. „Už tenkrát jsem měla zastřený hlas,“ komentuje unikátní nahrávku, která v Toboganu zaznívá. „Od počátku jsem začínala vedlejšími rolemi. Jak já říkám kuk za vázou," vypráví Bohdalová o svých začátcích. 

Jiřino, Jiřino, Jiřino, zní v hudebním dárku Vystřelená

Do Toboganu přicházejí další a další gratulanti. „Já mám pocit, že mluvím se šestnáctiletou dívkou,“ vyznává se Jakub Prachař, který do Toboganu přišel s Ondřejem Brzobohatým. A spolu uvedli a zazpívali premiéru písničky Vystřelená, která je hudebním dárkem od obou protagonistů. 

„Jiřino, Jiřino, budeš vystřelená,“ zní v textu písničky, která v plné verzi zazní na Dvojce v pondělí ráno v 9.40 hodin a najdete ji i na webu.   

Komička i na letišti a s pasem vnuka

Tobogan je plný zábavných vzpomínek. Jiřina Bohdalová vypráví i historku o tom, jak odlétala s Amforou do Austrálie. „Jiný pas nemáte?“ zeptal se pracovník pasové kontroly. Jiřina totiž předložila pas svého vnuka.

Jindy zase kolegové z Amfory Bohdalové připravili poťouchlost a tvrdili, že musí mít s sebou i očkovací průkaz. A Bohdalová měla s sebou dokumenty svého psa. 

Kterým přebrebtem se dostala ke komickým rolím? Kdy se díky Jiřině Bohdalové posunuly polední zprávy v rozhlase? Proč se herečce říká koňaková královna? Jaký vztah má k tetování a co říká o mladých mužích? Kdy vnuk Vojta říká „Jiři“ a kdy „babičko“? 

autoři: Aleš Cibulka , mka

Související