Andrea Jakešová

nutriční terapeutka

Podílí se na přípravě pořadu Jezte, ať Vám to sluší.

Absolvovala studium bakalářského oboru nutriční terapeut na 1. lékařské fakultě UK a magisterského oboru nutriční specialista na 1. lékařské fakultě UK. Působila jako klinická nutriční terapeutka Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Je členkou České asociace nutričních terapeutů, spoluzakladatelkou webu a nutričních poraden Ne hladu, spoluautorkou knihy O výživě a kuchařky Vyváženě a autorkou článků pro několik webů o zdraví.

Během bakalářského studia nutriční terapie působila jako nutriční terapeutka v provozu Nemocnice Kladno, později spolupracovala na tvorbě článků pro web STOB. Po absolvování bakalářského studia nastoupila jako klinická nutriční terapeutka do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde působila na klinikách chirurgie (kardiochirurgie, všeobecná chirurgie, ortopedie, neurochirurgie) a interních klinikách. V praxi získala zkušenosti zejména s úlohou výživy při hojení ran, při léčbě chronických onemocnění, akutních stavů a věnuje se dalším oblastem léčebné výživy.

V poradně se věnuje individuálnímu poradenství v oblasti zdravé výživy, ženského zdraví, redukce hmotnosti, poruch příjmu potravy a výživy při vybraných onemocněních, pořádá semináře a přednášky na nejrůznější populární témata ve výživě. Ve své práci uplatňuje i osobní zkušenosti s poruchou příjmu potravy. V současné době se dále vzdělává cestou psychoterapeutického výcviku zaměřeného na léčbu poruch příjmu potravy a komorbidit.

Pravidelně spolupracuje s Českým rozhlasem. Pro stanici Dvojka připravuje - společně s nutriční terapeutkou Veronikou Pourovou a moderátorkou Terezou Bebarovou - pořad o radosti z jídla i ze života Jezte, ať Vám to sluší.

Všechny články

Sledujte nás

Kolegové