Vladivojna la Chia: Šraf

25. listopad 2013

Ostravská výtvarnice, textařka a hudební skladatelka Vladivojna La Chia dnes patří k předním osobnostem naší alternativní scény. Jejími hudebními nástroji jsou kytary, basa, hlas a software. Vladivojna La Chia vydala letos v dubnu vlastním nákladem zbrusu nové studiové album s jinotajným názvem „Šraf“.

Gejzíry nápadů, hravost a jazyk „vladivojština“ někdy působí jako podivuhodné reportáže s vesmíru. V roce 2002 byla spoluzakladatelkou skupiny BANANA a je její frontmankou dodnes. V roce 2006 byla spolu s kapelou nominována na „Objev roku“ TV Óčko a píseň La Rezistence zaujímala 3 týdny první místo na žebříčku alternativní hitparády rádia Krakow. V roce 2011 vyšlo paralelně s její knížkou fantaskních příběhů i ilustrací „Vladibajky“ album „Bohémy“. Za soundtrack k Hřebejkovu filmu „Nevinnost“ byla v roce 2011 nominována na Českého lva. Se svým „One Woman Shou“ vystupuje v klubech celé republiky. Na nejbližší představení můžete zavítat tento čtvrtek, 28. listopadu do brněnského Klubu Alterna nebo 6. prosince do pražské kavárny Blaze.

Vladivojna La Chia vydala letos v dubnu vlastním nákladem zbrusu nové studiové album s jinotajným názvem „Šraf“. Skoro celé jej také sama nahrála, a produkovala. Mezi hosty, které přizvala ke spolupráci jsou: saxofonista Joe Cohen ze San Francisca, saxofonistka Marcela Kučová z Ostravy, violoncellistka Terezie Kovalová a kytarista Aleš Bajger. O svém albu napsala: „Mé nové album Šraf se nese v tajemné a svižné elektro-spirituální rovině a oproti mé jiné tvorbě se opírá více o výrazné beaty, elektroniku, tajemná i snivá cella a saxofon.“

V odpolední Mozaice zazní výběr z těchto písní: Svítání, Spěchej pomalu, Alchymista, Red House, Dancing Heaven, Milkshake, Mission Ram Kraft a Deep Madudan.

autor: Kateřina Andršová
Spustit audio