Jaroslav Rudiš – Petr Pýcha: Lidojedi. Oldřich Kaiser a Tatiana Dyková v hororové komedii

21. květen 2024

Co všechno dokážou slušní lidé udělat pro peníze? Oldřich Kaiser, Tatiana Dyková a další skvělí herci v hororové komedii autorské dvojce Rudiš – Pýcha. Poslouchejte online po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Osoby a obsazení: farář (Oldřich Kaiser), Bára (Tatiana Dyková), Martin (Jan Dolanský), Ondřej (Václav Neužil), Karel (Oldřich Vlach), ministrant (Kryštof Hádek), Šmejc (Lukáš Hlavica), dědeček (Petr Adler), zákaznice (Naděžda Mečířová), zákazník (Tomáš Vacek), štamgast (Tomáš Pergl), stará paní (Jana Fišerová) a řidič (Jaroslav Plesl)
Dramaturgie: Martin Velíšek
Hudba: Ladislav Železný
Režie: Aleš Vrzák
Natočeno: 2011

Příběh odstartuje telefonát bohatého a extravagantního podnikatele do cateringové agentury Mlsný Jack. Její provozovatelé, Martin, Bára a Ondřej neprožívají zrovna nejšťastnější chvíle svého podnikání, které opatřili sloganem „ugrilujeme vaše sny“.

Natáčení hry Večírek, Tatiana Vilhelmová

Bářino zprvu mechanické přikývnutí na podnikatelův požadavek proto začne dostávat konkrétní obrysy. A to i přesto, že jeho snem je tentokrát ugrilovat člověčinu. Nakonec dostanou nápad, který vypadá zpočátku jako nadějné řešení.

Druhou dějovou linku tvoří příběh venkovského kněze. Jeho farnost v podkrkonoší skomírá, do kostela zatéká, kvůli ekonomické situaci přišel o ministranta a kvůli životosprávě o paměť. Právě k němu, jakožto bývalému lékaři, zamíří trojice z Mlsného Jacka hledat pomoc poté, co se jejich plán po nočních eskapádách v pražských Holešovicích zásadně zvrtne.

Ugrilujeme vaše sny!

Lidojedi jsou první původní rozhlasovou hru autorské dvojce Jaroslav Rudiš a Petr Pýcha. Před tím vzniklo několik adaptací jejich divadelních her (Léto v Laponsku, Strange love, Salcburský guláš).

V roli svérázného venkovského faráře Oldřich Kaiser

Spustit audio

Související