4. 9.

3. září 2010

* Ve Dvořákově síni Rudolfina se do 20:00 koná koncert České filharmonie pod taktovkou francouzského dirigenta Ludovica Morlota na závěr festivalu Dvořákova Praha. * V Česku otevře své brány v rámci Hradozámecké noci od dnešního večera do zítřejších ranních hodin 38 českých hradů a zámků, z nich 34 je ve správě Národního památkového ústavu a čtyři jsou soukromé. * V Mělníku začíná mezinárodní hudební festival Jiřího Lobkowicze.

* Pražský hrad zpřístupní od 10:00 tzv. produkční zahrady.

* Slavnostní představení opery Bedřicha Smetany Libuše při příležitosti oslav 90. výročí Prahy 6 začíná ve 14:00 v přírodním divadle Šárka v Praze.

* Na náplavce vedle lodi Divadlo bratří Formanů, mezi Palackého a železničním mostem v Praze, bude v 19:00 zahájena výstava fotografií Jiřího Boudníka s názvem Kde domov můj, která je součástí kandidatury Plzně na evropské hlavní město kultury 2015.

* Divadlo Ponec v Praze uvede od 20:00 premiéru představení Mah Hunt - nejnovějšího projektu tanečního souboru DOT504.

* V GASKu v Kutné Hoře je na 16:00 naplánována vernisáž tapet designérů Veroniky Jirouškové, Lucie Kocmanové, Jakuba Hájka a Viktora Koreise tvořících pod názvem Skins.

* V kostele Nejsvětější Trojice v Nadějkově se od 19:00 koná koncert sopranistky Simony Houda Šaturové a varhaníka Vladimíra Roubala ve prospěch sbírky na opravu barokních varhan nadějkovského kostela.

* Pokračuje 15. ročník Karlovarského folklorního festivalu.

* V kostele sv. Máří Magdalény se od 18:00 koná koncert tenoristy Štefana Margity a sopranistky Kateřiny Šmídové na závěr festivalu Za poklady Broumovska.

* Kapela Čechomor zakončí své podzimní železniční turné po Slovensku jediným koncertem v Čechách, od 19:00 na nádraží Ústí nad Labem.

* Horácké divadlo v Jihlavě má na programu od 19:00 premiéru hry Hlava XXII - zahájí tak novou divadelní sezonu.

* V Olomouci končí dvoudenní mezinárodní přehlídka vojenských hudeb s názvem Oslava maršála Radeckého.

* Ve Velké Bystřici se koná jubilejní 20. ročník folklorního festivalu Lidový rok.

Spustit audio