Zveme do restaurací, za tichem i aktuálním mladým českým designem

27. listopad 2010

Nejen dobrá kuchyně či příjemná obsluha, ale i interiér a mobiliář často mohou za to, že se do restaurace spokojení hosté v hojném počtu vracejí.

Doby, kdy i podniky na okrajích hlavního města měly styl a švih, připomíná výstava Pražské výletní restaurace, kterou můžete až do března navštívit v budově Muzea Hlavního města Prahy na Poříčí. Rozhovor s kurátorem výstavy připravil do úvodní části pořadu Řeč věcí Jan Tůma. Ten vám v následujících minutách představí také projekt Tanec tichem, nad nímž se sešly modelka Oldřiška Křížková, designéra Denisa Nová a fotografka Karin Zadrick.

Poslední minuty pořadu budou patřit jako obvykle mladému českému designu. Tentokrát vás Jaroslava Haladová pozve na prodejní přehlídku Designsupermarket, na které se bude to nejlepší z tuzemské svěží designové produkce nabízet od 9. do 12. prosince v bývalém obchodním domě Perla v Perlové ulici v Praze.

02195336.jpeg
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.