Záznam koncertu: Dětský sbor Českého rozhlasu

4. červen 2014

Po letech se opět rozeznělo orchestrální studio 1 v budově Českého rozhlasu na Vinohradech v Praze zpěvem rozhlasového Dětského pěveckého sboru. Zpěváčci přednesli tradiční repertoár i novinky, které pro publikum a v přímém přenosu i pro vltavské posluchače připravila umělecká vedoucí a dramaturgyně Blanka Kulínská.

Představili také společně se sbormistry a spolupracovníky Lukášem Jindřichem, Michaelou Steinbauerovou a Karolínou Škápíkovou postupně až 90členný kolektiv, tedy dvě přípravná oddělení a koncertní sbor. Spoluúčinkují klavíristka Veronika Ptáčková, saxofonista Roman Fojtíček a další instrumentalisté.

Kolektiv dětí a mladých lidí, který spolu začal pracovat asi před pěti lety, má už za sebou reprezentativní koncerty pro Evropskou vysílací unii a také ve spolupráci se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu. Příjemným úkolem rozhlasového dětského sboru je natáčení, které zahrnuje zejména současnou českou tvorbu, stejně jako se pravidelně konají vystoupení pro radost příbuzných, rodin s dětmi a kamarády.

02165830.jpeg

Na koncertě, který vysílal ve středu 4. června od 20 hodin Český rozhlas Vltava, zazněly oblíbené písničky mj. od Luboše Fišera, Ilji Hurníka, Zdeňka Marata nebo Zory Jandové, v podání těch starších pak premiéra skladby Olgy Ježkové podle veršů Edwarda Leara, cyklus Pětilístek Jiřího Temla, Dětské písně Jana Křtitele Vaňhala v úpravě Lukáše Matouška a dále i Bachovy, Kopřivovy a Michnovy skladby. Na závěr koncertu se posluchači potěšili několika moravskými lidovými písničkami v úpravě skladatele Jana Hanuše.

Spustit audio