Záznam koncertu Avishaie Cohena s Filharmonií Brno!

1. prosinec 2015

Podle slov těch, kteří zažili pondělní vystoupení basisty a zpěváka Avishaie Cohena s Filharmonií Brno 30. listopadu 2015, máme smůlu my, kteří jsme se na koncert nedostali. Naštěstí, Českému rozhlasu se podařilo pořídit záznam, který vysíláme už tento pátek na stanici Vltava.

POSLOUCHEJTE V PÁTEK 4. PROSINCE OD 17:45.Přehrávač

Na vystoupení zazněly skladby ze starších desek, a přestože filharmonický orchestr neřídil Robert Sadin, Grammy oceněný newyorský dirigent, aranžér a autor náročné orchestrace, i sám Cohen uznal, že v Brně šlo o dosud nejlepší provedení tohoto projektu. Že se mu u nás dobře hraje, prý bude možná i tím, že Cohen má české předky. Koncert se dočkal „standing ovation“ a třech hudebních přídavků.

Čtěte také: Večer s Avishaiem Cohenem prožijte v Brně; nový hudební projekt představí na festivalu Jazz Fest

Avishai Cohen letos odstartoval druhou dekádu úspěšného tažení po českých pódiích. Svoji světovou proslulost vybudoval díky ležérnímu a originálnímu propojování náročných rytmů a melodií izraelské hudební tradice s jazzem. Dočkal se řady napodobovatelů a z jeho kapely vzešlo několik velmi uznávaných sólistických osobností (tou aktuálně nejzajímavější pro české hudební dění je bubeník a mág elektronické hudby Mark Guiliana, který vystoupí 13. 12. 2015 jako hlavní hvězda festivalu Český rozhlas Jazz Fest v pražském klubu Jazz Dock).

Záznamem koncertu Avishaie Cohena (basisty) bude 4. prosince provázet Max Wittmann.

Čtěte také: Český rozhlas Jazz Fest se zaměří na jazzové fúze

Příští pátek 11. prosince od 17:45 pak vysíláme koncert Avishaie Cohena (trumpetisty) z pražského klubu Jazz Dock, jímž vás provede Jiří Starý.

Avishai Cohen Trio (Mark Guiliana bicí, Shai Maestro piano) a Bohuslän Big Band, Stockholm 2008:

Spustit audio