Padl verdikt v případě dvou mladíků, kteří podle obžaloby v Pardubicích ubili bezdomovce

17. prosinec 2015

Brutální vraždu bezdomovce v Pardubicích začal ve středu projednávat krajský soud v Hradci Králové. Na lavici obžalovaných usedli dva mladíci. Maximálně je může soud poslat do vězení na 10 let. Rozsudek dnes zazněl, ale kvůli zákonné ochraně mladistvých jej nelze zveřejnit.

Jednání bylo u krajského soudu kvůli věku obžalovaných neveřejné.

Dva mladíci podle obžaloby letos 3. srpna velmi brutálně umlátili na pardubickém autobusovém nádraží bezdomovce, který v opilosti spal na lavičce.

Čtěte také

Případ šokoval nejen veřejnost ale i zkušené kriminalisty.

"Oba dva toho muže střídavě napadali údery a kopy do oblasti celého těla, hlavy a obličeje dost velkou silou a intenzitou. Použili i různé nástroje. A jeden z pachatelů víceméně dupnul několikrát do oblasti hrudníku a břicha a i snožmo skočil do oblasti břicha, kde bylo způsobeno to vážné zranění břišních orgánů," popisoval už před časem útok vyšetřovatel Robert Veleta.

Obžalovaní bezdomovce údajně také sadisticky mučili nůžkami a jeho francouzskou holí, nebo mu zapálili vlasy.

Kamerový systém na pardubickém nádraží zachytil oba pachatele

Jaký jim hrozí trest, upřesňuje státní zástupce Milan Šimek: "Vzhledem k tomu, že se jedná o mladistvé pachatele, tak je tam sazba 5 až 10 let jako trestního opatření vyjímečného. Pokud se k tomu soud přikloní. Jinak pokud by nepovažoval splněné podmínky pro ukládání vyjímečného trestního opatření odnětí svobody, tak by mohl ukládat od 1 do 5 let."

Média ale mohou o verdiktu informovat až v případě, kdy bude pravomocný.

autor: ova
Spustit audio