Vydejte se za hranice jazzu, hip-hopu, soulu a world music

4. leden 2021

První letošní vydání Koncertů bez hranic nabídlo vycházející hvězdu londýnské jazzové scény i notoricky známé tváře světového jazzu.

V úvodní části pořadu se zastavíme v nizozemském Groningenu. Na podzim roku 2019 se tam ve spolupráci s North Sea Jazz Festivalem konal třetí ročník přehlídky s názvem Rockit, která si, v duchu stejnojmenného hitu Herbieho Hancocka, klade za cíl představovat současné hudební projekty na pomezí jazzu, experimentálního popu, alternativy a soudobé hudby. Na pódiu v kulturním centru De Oosterpoort vystoupila se svou kapelou také vycházející hvězda londýnské scény, pianista a producent Alfa Mist. Uslyšíte skladby převážně z jeho třetí sólové desky nazvané Structuralism v podání Alfa Mistovy stálé kapely, jíž často vévodí kytara Jamieho Leeminga a trubka Johnnyho Woodhama.

V záznamu z prestižního festivalu ve finském Tampere zazní v druhé části pořadu formace nazvaná Cross Currents Trio. To tvoří jeho iniciátor, slavný indický hráč na tabla Zakir Hussain, původem britský kontrabasista Dave Holland a americký saxofonista Chris Potter.

Spustit audio