Vydejte se s námi na rozhlasový výlet do kraje Oty Pavla

Kniha Zpáteční lístek do posledního ráje Oty Pavla je vyznáním spisovatelky Jaroslavy Pechové kraji jejího dětství, kterému vévodí Berounka a Křivoklát.

Především je však vyznáním velkému člověku Otu Pavlovi. Byl básníkem píšícím prózou. Byl spisovatelem, který – tak jako mně – vstoupil do života nekonečné řadě čtenářů a posléze i filmových diváků a posluchačů v mnoha zemích světa. Ve své knize jsem použila úryvky z korespondence a Pavlovy tvorby, neboť poodhalují jeho křehkou a poetickou duši. Mým přáním je, aby tato kniha vzbudila ve čtenářích touhu stále se navracet k Pavlovým knihám, aby v nich probudila i chuť podívat se do líbezného kraje pod hradem Křivoklátem, jímž se vine jako dlouhá mnohobarevná stuha tajemná řeka Berounka.
Jaroslava Pechová

Těmito slovy vypravila na pouť světem roku 2001 svou knihu Zpáteční lístek do posledního ráje Oty Pavla spisovatelka Jaroslava Pechová. Rodačka z Petrovic u Rakovníka, autorka mnoha sbírek veršů, povídek, pohádek pro děti a rozhlasových pořadů žije svůj život rozkročena mezi Prahou a Olomoucí, kde si svou přátelskou povahou, laskavým humorem a optimistickým pohledem na svět získala řady věrných přátel a obdivovatelů.

Pětidílnou četbu na pokračování pro rozhlas připravil Jan Sulovský. Technická spolupráce mistr zvuku Jiří Vavrda. Účinkují Zuzana Slavíková a Stanislav Šárský. Režie Tomáš Soldán.

autoři: Tomáš Soldán , sul
Spustit audio