Tři siláci na silnici. Pohádková komedie o tom, že síla není vše a že táhnout za jeden provaz se vyplatí

15. říjen 2023

Když tři bratři Petr, Martin a Josef dorostou do věku na ženění, upeče jim máma buchty a pošle je do světa, aby si našli nevěsty. Chce, aby se vydali na zkušenou a konečně vnitřně dospěli. Bratři na své cestě za poznáním postupně přijdou na to, že jedinec proti velkému tyranovi nic nezmůže. Pokud se však spojí s ostatními a navíc se spolehne nejen na sílu, ale taky na rozum, může zlo přemoci a být za to odměněn.

Účinkují: Pavel Tesař, Václav Jelínek, Jan Meduna, Dana Batulková, Petr Stach, Daniel Šváb, Václav Rašilov, Lubor Šplíchal, Michaela Doležalová, Veronika Lazorčáková, Petr Vršek, Eduard Jenický, Jakub Žáček, Eva Hacurová, Barbora Mošnová, Anna Schmidtmajerová
Napsal: Vít Peřina
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Radek Veselý
Zvukový design: Jakub Rataj
Hudba: Marek Doubrava
Režie: Petr Vodička
Premiéra: 9. 12. 2018

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.