Vilém Spilka: DJ Jaromír Honzák a Erik Truffaz. Oba vystoupí úplně poprvé na JazzFestu Brno 2020

30. leden 2020

Na brněnském JazzFestu vystoupí nejen celá řada významných světových osobností jazzu jako Erik Truffaz, Pat Metheny, Joshua Redman, Chris Potter s Billem Frisellem nebo Avishai Cohen s Markem Guilianou a Shai Maestrem – malým překvapením je debutové účinkování předního českého basisty Jaromíra Honzáka v roli DJe. Poslouchejte celé Interview s Vilémem Spilkou.

Jaromír nadšeně souhlasil s tímto nápadem. Není DJ, takže se mu budeme snažit všechno zjednodušit.
Vilém Spilka, dramaturg JazzFestu Brno

Skalpel a DJ Jaromír Honzák na JazzFestu Brno 2020

Okamžik rozhovoru s Vilémem Spilkou zároveň dokreslovala atmosféra očekávání zveřejnění nominací na letošní hudební ceny Anděl, v nichž měl své želízko v ohni i samotný Vilém Spilka v podobě vlastního alba Čekání na Toma. To nakonec právem zabodovalo a je tedy horkým kandidátem na získání ceny. Pro úplnost doplňme, že Spilka se svým kvartetem na vlastním festivalu nikdy nevystupoval a v tomto duchu hodlá pokračovat.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.