Videotéka MUBI bojuje o nové předplatitelé, kultovní i festivalové filmy jim teď nabízí téměř zadarmo

10. leden 2022

Online videotéka MUBI, která se zaměřuje na nabídku kultovní filmů i nové filmové produkce ze světových festivalů, vstupuje do boje mezi zaběhnuté hráče. Do dnešního dne mají možnost předplatitelé získat tuto službu na tři měsíce jen za deset korun.

Běžně stojí měsíční předplatné videotéky MUBI 199 korun. Provozovatel služby tak nyní dává všem zájemcům možnost seznámit se s jejím katalogem za naprostý zlomek původní ceny, částka 10 korun za tři měsíce je prakticky symbolická. Pokud bychom měli našim čtenářům kategorii, ve které se MUBI pohybuje, více přiblížit, jako její konkurenty bychom mohli z tuzemských videoték jmenovat například Edisonline nebo Aerovod.

MUBI bohužel doplácí na skutečnost, že její prostředí není vůbec lokalizováno do češtiny. Díky této skutečnosti se tak řadí do celého zástupu videoték, které sice u nás působí, nicméně právě díky absenci dabingu nebo titulků je pro většinu potencionálních diváků prakticky nezajímavá. Službu je možné využívat kromě webového rozhraní i v aplikacích, které jsou k dispozici jak pro Android TV, Apple TV, tak i chytré televizory Samsung.

autor: lukpo
Spustit audio

Související