Ve Žďáře havaroval opilý muž s neplatným řidičákem. Nadýchal bezmála tři promile

19. červen 2018 13:21

V pondělí večer se ve Žďáře nad Sázavou poblíž ulice Jihlavská stala dopravní nehoda. Řidič osobního auta SEAT tam u benzínky naboural zadní dveře vozidla VW Golf. Přivolaná hlídka na místě zjistila, že muž v Seatu je opilý a navíc má neplatný řidičský průkaz.

„Policisté po příjezdu na místo zjistili, že řidič (49) s osobním vozidlem Seat Toledo projížděl po místní komunikaci od křižovatky s ulicí Jihlavská k benzínové čerpací stanici. Při průjezdu čerpací stanicí mezi dvěma stojany neodhadl boční odstup od vpravo stojícího vozidla VW Golf a pravým bokem svého vozidla poškodil levé zadní dveře vozidla VW Golf. Ke zranění osob nedošlo,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Dechová zkouška dopadla následovně: 2,69 promile při první pokusu, 2,71 promile při druhém pokusu.

„Řidič byl následně vyzván k lékařskému vyšetření, které je spojené s odběrem krve, kterému se podrobil ve zdravotnickém zařízení. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozidlech v celkové výši 15 000 korun. Při šetření dopravní nehody policisté zjistili, že řidič, který v podnapilém stavu nehodu zavinil, má v současné době platnou blokaci řidičského oprávnění.“

autor: mik
Spustit audio