Ve Vyškově mají nový zimní stadion. Hokejisté se budou převlékat v šatně Nagano

Stavba vyškovského zimního stadionu skončila, zkušební provoz začne za dva týdny.

Už jen pár dnů zbývá do chvíle, kdy se po ledu nového zimního stadionu ve Vyškově projedou první bruslaři. Stavba nového sportovního stánku za necelých 140 milionů trvala sedm měsíců.

Zkušební provoz na stadionu, jehož dominantou je oblá střecha s nosnými oblouky, začne za dva týdny 16. listopadu.

Stavebníci tak rychle dokončují chybějící zázemí. „Chybí v první řadě parkoviště, přístupové cesty. Chybí povrch na terasách a interiéry. Na těch se teď intenzivně dělá,“ říká majitel stavební firmy Tomáš Halas.

Nový zimní stadion ve Vyškově.

Na novém stadionu si už lidé nebudou stěžovat na šatny a sociální zařízení. Každá šatna odkazuje svým názvem na slavný sportovní turnaj, nebo mistrovství světa. Největší šatna se tak jmenuje Nagano, další třeba Melbourne podle slavného grandslamového turnaje.

Nový zimní stadion ve Vyškově.

Na stadion se už těší i vyškovští hokejisté. Ti totiž museli celý letošní rok trénovat v jiných městech. Jezdili do Prostějova nebo do Blanska. „Stadion je nový, dvacet let se na něj nebude muset šáhnout. Dobře, že něco takového ve Vyškově je,“ říká předseda vyškovského bruslařského klubu Luděk Pour.

Nový zimní stadion ve Vyškově.

Původní zimní stadion byl v havarijním stavu a už nevyhovoval potřebám sportovců i veřejnosti. Demolovaný stadion ze 70. let minulého století vznikl za socialistické éry v rámci Akce Z.

Nový zimní stadion ve Vyškově.

Zastupitelstvo rozhodlo o jeho bourání a stavbě nového zimního stánku v roce 2015.

autor: gaj
Spustit audio