Vážím si toho, že mě lidé podporují a sledují, říká Lucie Šafářová

31. červenec 2016

Reportér Jaroslav Plašil sledovat přípravu Lucie Šafářové na olympijské hry v Riu skutečně celý rok. Tentokrát si s českou tenistkou povídal o vztahu s jejími fanoušky.

S Lucií Šafářovou seděl v jedné brněnské kavárně. Byla skoro prázdná, ale i ten jediný návštěvník okolo se zvedl od svého stolu, udělal pár rychlejších kroků a poprosil tenistku o podpis.

Není divu, vždyť podle jednoho internetového serveru vyhledává zprávy o levoruké tenistce z Brna nejvíce lidí, pokud srovnáváme české sportovkyně v roce 2015. „Je to hrozně milý, ale neodráží se to nějak negativně. Lidi jsou zatím vždycky milí,“ říká k tomu Lucka.

Česká tenistka dostává od svých fanoušků doma i ve světě spoustu originálních dárků a různých vzkazů. Lidé tenistku povzbuzují v úspěšném i složitém období a ona sama se snaží podporu vracet. Třeba i tím, že se zapojí do projektu Radiožurnálu Olympijský rok nebo přes sociální sítě.

„Co se týče facebookové stránky, Instagramu a Twitteru, to se snažím updatovat sama, i když tam nepřidávám informace každý den. Vážím si toho, že mě lidé podporují a sledují, takže se snažím jim dávat informace o sobě,“ popisuje svůj život na sociálních sítích Lucie Šafářová.

Na komunikaci s veřejností ale není sama. Se složitějšími případy jí pomáhá manažer Karel Tejkal. „Čím jsou to problematičtější záležitosti, tím víc se sbližujeme, protože spolu probíráme i intimní, niterné věci. Naše první sblížení bylo v době, kdy byla obtěžována prostřednictvím stalkingu,“ vzpomíná Tejkal.

autoři: jpa , jpr
Spustit audio