V Praze vystoupí Pharrell Williams, zazní i hit Happy

17. září 2014

Pharrell Williams míří do Česka. Několikanásobný držitel Grammy, skladatel, producent a módní návrhář téměř nesundává z hlavy svůj pověstný pomačkaný klobouk. Dnes od 20 hodin zahraje v pražské O2 areně. V rámci svého světového turné českým fanouškům poprvé naživo představí i aktuální hit Happy.

Pozitivní energií nabitý hit Happy si podmanil celý svět. Na trhu se objevil loni v červnu jako pilotní skladba k filmu Já, padouch 2. Postupně se vyšplhal na první příčky světových hitparád a několikrát byl vyznamenaný jako platinový. Pharrell Williiams se tak definitivně stal hvězdou.

Jednačtyřicetiletý rodák z Virginia Beach se na scéně pohybuje nejen jako zpěvák a skladatel, ale také jako producent. Spolupracovaly s ním napříkald hvězdy jako Snoop Dog, Jay-Z nebo Mariah Carey.

Podle hudebního publicisty Josefa Vlčka, je ale nejsilnější ve vlastní tvorbě.

„Vnímám ho především jako zpěváka. Každý po má po určité době natolik velkou praxi, že je schopný produkovat písně jiných, i své vlastní. Ale u většiny z nich, a myslím, že Pharrell Williams není výjimkou, je to lepší, než když si to člověk rozhoduje sám.“

I když Pharell Williams taky spoluzaložil několik módních značek, i posluchači ho nejvíc zaregistrovali jako zpěváka. „Podstata jeho úspěchu je v tom, že kromě rapové složky, kterou jeho skladby mají, má talent i jako soulový zpěvák, takže písničky jsou přijatelné i pro evropské publikum,“ dodává Josef Vlček.

Pharrell Williams zahraje v O2 areně už dnes večer. Předskakovat mu budou Cris Cab a projekt Foxes.

autoři: vman , Klára Vičíková
Spustit audio