Už v únoru zapisují někteří rodiče své děti na letní tábory. V Olomouci je oblíbený tábor se zvířaty

30. leden 2018

Kam poslat děti o letních prázdninách řeší někteří rodiče jen pár týdnů po začátku roku. Kdo si chce totiž zajistit místo na nejoblíbenějších táborech třeba se zvířaty nebo s filmovým zaměřením, musí si vybrat už v únoru. Nezřídka se kapacita naplní hned první den po spuštění nabídky.

„Syn přišel se soustředěním, s atletickými přípravkami, a protože ta místa rychle mizela, museli jsme se rozhodnout v podstatě ze dne na den. Je teprve začátek roku a my už řešíme letní tábor pro syna,“ popisuje Ondřej z Olomouce svou aktuální zkušenost s plánováním programu pro syna na letní měsíce. „Je to jeho první tábor, zatím byl jen na příměstských táborech. Zkušenost nás naučila rozhodovat se rychle, protože i ty příměstské tábory rychle mizely,“ dodává.

To potvrzuje i Radek Ježowicz z olomouckého Domu dětí a mládeže, který každoročně dětem v létě nabízí několik desítek pobytových i příměstských táborů: „V tuto chvíli máme připravených 31 táborů, ale z toho je větší část těch příměstských.“

Nabídku dům dětí zveřejní na svých webových stránkách už zítra o půlnoci. Kdo chce své dítě zapsat třeba na příměstský tábor se zvířaty, musí ho přihlásit hned. „Loni jsme měli asi tisíc dětí a z toho největší počet, zhruba 450, jich bylo přihlášeno v únoru, každý měsíc je to míň a míň. Takže kdo si chce vybrat, únor je ta nejlepší doba. Příměstský tábor v zoo je opravdu naplněn během hodiny. Takže ti, co tam chtějí, se musí přihlásit hned po půlnoci,“ říká Ježowicz.

Doplnil také, že pro tento tábor museli přijmout speciální opatření. Žádné dítě ho nemůže absolvovat dvakrát, aby se dostalo i na ostatní. Kromě toho jsou podle něj oblíbené tábory s filmovou nebo sportovní tematikou.

V únoru si z táborů můžou stejně jako v Olomouci vybírat i děti v Přerově, v Šumperku zveřejnili nabídku už minulý týden.

autor: tas
Spustit audio