Umí 17 písmen a počítají do 8. Pololetní vysvědčení pro prvňáky náchodské školy Komenského

1. únor 2019 09:33

Pololetní prázdniny si dnes užívají děti v celé republice. Předcházelo jim pololetní vysvědčení. Také pro prvňáky z náchodské základní školy Komenského, kteří je převzali s spolu s dalšími skoro devatenácti sty školáky v Náchodě. A reportérka Lucie Peterková byla u toho. 

Školáci v 1. B. základní školy Komenského v Náchodě se na své první pololetní vysvědčení moc těšili. Ale než ho dostali, čekalo je po první hodině čtení ještě překvapení.

Máme doma prvňáčka! Tak vykročme tou správnou nohou, aby všechno zvládl na jedničku

Usnadněme dětem vstup do nového školního roku (ilustrační foto)

Dětská psycholožka Mgr. Lenka Půlpánová z Centra Nomia Hradec Králové v naší radioporadně na téma: prvňáci jdou do školy. Jak jim tuto životní změnu ulehčit, aby všechno zvládali na jedničku. 

Dětem totiž z jedné ze svých oblíbených knížek přišla číst místostarostka Náchoda Pavla Maršíková z KDU-ČSL, která byla ale tentokrát v trochu jiné, než pracovní roli.

„Přišla jsem proto, že jsem babičkou vnučky, která chodí do 1. A. A přišla jsem s tím, že jsem četla dětem z knížky. A bylo to úžasné. Poslouchaly, reagovaly a dokonce v jedné třídě začaly i malovat tu hlavní postavičku."

Pak následovala společná písnička a poslední předprázdninová hodina matematiky.

A potom už konečně došlo i na vysvědčení

„Je to pěkné vysvědčení. Mám jedničky! Věřím, že mne čeká nějaká odměna. Pojedeme na hory!" směje se prvňačka Petra.

Na prvňáky z náchodské základní školy Komenského čekalo pololetní vysvědčení

A třídní učitelka Pavla Hoffmanová měla pro své žáky slova chvály.

„Já si myslím, že prvňáci udělali obrovský kus práce. Přišly sem děti, které se předtím neznaly, dnes už vytvořily kolektiv, jsou tu určité kamarádské vazby. A práce je za nimi určitě vidět," chválí svou první B. třídní učitelka Pavla Hoffmanová.

autoři: Lucie Peterková , baj
Spustit audio

Související