Ulice, kavárny i parky jako místo divadelního činu. Spolek Pomezí vytvořil interaktivní městskou inscenaci

14. srpen 2020

Je vůbec možné někoho skutečně znát? S touto otázkou vstupuje do interaktivní městské inscenace s názvem My se neznáme divadelní uskupení Pomezí. To je u nás známé jako jeden z vůdčích představitelů imerzivního divadla.

Inscenace My se neznáme se odehrává ve veřejném prostoru na pomezí čtvrtí Vršovice a Vinohrady. Jejím tématem jsou životy současných třicátníků. Začíná se v Charkovského ulici, kde se diváci dozví potřebné instrukce a je jim zapůjčena knížka, která je večerem provede. Stěžejní přitom zůstává rovina osobních situací jednotlivých postav, které během svého putování divák potkává.

„My se neznáme není o dramatickém příběhu či překotném ději. Místo toho jsme se zaměřili na co nejpochopitelnější životní situace, do kterých se většina lidí kolem třiceti dostává či s nimi má alespoň zprostředkovaný kontakt a musí si s nimi poradit. Podobně se s těmito situacemi skrze naše postavy setkají i diváci a bude jen na nich, jaký k nim zaujmou postoj, nakolik se rozhodnou osobně se do nich zapojit či zůstat distancovanými pozorovateli,“ říká o připravované premiéře její režisér Lukáš Brychta.

Oproti většině předchozích projektů Pomezí se liší především tím, že se odehrává v ulicích, parcích, kavárnách a dalších zákoutích města. Specifické přitom je, že jej každý z diváků absolvuje samostatně, a navíc bude mít během něho určitý vztah s některou z postav. Může se stát jejím náhodným známým, kamarádem, příbuzným či dokonce partnerem.

Spustit audio