U Novorolského rybníka si lidé mohli vyzkoušet paddleboarding

18. červen 2018 08:58

Na koupališti v Nové Roli měli návštěvníci možnost vyzkoušet si havajský sport paddleboarding. Při něm se sportovec stojící na úzkém plováku pohybuje po hladině pomocí pádla.

Při prvním ročníku Paddleboard festu se mohli lidé na místě rovnou zúčastnit i hobby závodů, které byly otevřeny pro všechny příchozí. V Nové Roli funguje jediná půjčovna paddleboardů v Karlovarském kraji, plováky si tam lze půjčovat i jindy v průběhu letní sezony.

„Na našem stanovišti jsou různé modely paddleboardů. Český výrobce paddleboardů nám sem přivezl i různé závodní paddleboardy, i velké týmové megaboardy, které si lidé můžou vyzkoušet a potom na nich i závodit," řekl pořadatel festivalu a provozovatel půjčovny Tomáš Vavřina.

Na Novorolském rybníce si mohli lidé vyzkoušet závod na 200 metrů, závod na 2 500 metrů s výběhem na břeh a týmový závod na mega paddleboardu pro čtyři až šest zavodníků. Během celého dne bylo možné osvojit si pod dohledem instruktora základy paddleboardingu nebo si na plováku vyzkoušet netradiční jógu.

Půjčovna Paddleboards Nová Role funguje na pláži Novorolského rybníka o víkendech od června do září. V červenci a srpnu je otevřena i ve všední dny dopoledne. Na nafukovacím plováku s pádlem je možné stát, sedět, zkoušet různá cvičení, ale třeba i relaxovat například i se psem.

zdroj: ČTK
Spustit audio