Trio Bergerettes, záznam koncertu ze Studia 1

4. listopad 2015

Ve středu 4. listopadu 2015 jsme odvysílali přímý přenos ze Studia 1 na Vinohradech v Praze. Vystoupilo na něm Trio Bergerettes (Daniela Součková - housle, Tomáš Strašil - violoncello a Barbora Krištofová Sejáková - klavír).

Trio Bergerettes nese jméno slavného tria Bohuslava Martinů. Název souboru přiřkl po vítězství v Soutěži Bohuslava Martinů Dr. Harry Halbreich, proslulý belgický muzikolog a autor katalogu děl Bohuslava Martinů.

Pro posluchače si připravili nápaditý program plný romantického snění, radosti i pastorálních nálad. Dodejme, že repertoár souboru zahrnuje nejvýznamnější díla světové triové literatury s důrazem na českou tvorbu romantickou i tvorbu skladatelů 20. a 21. století. Smysl pro humor všech zúčastněných dokázala bravurně využít moderátorka Jitka Novotná, která večerem provázela.


Koncerty z programové řady Studio live vysíláme živě ze Studia 1 na Vinohradech v Praze za účasti publika. Vstup je volný, neváhejte tedy a přijďte zažít neopakovatelnou atmosféru dalšího přímého přenosu 4. prosince 2015.

PROGRAM:
Bohuslav Martinů: Bergerettes
Karel Janovický: Trio
Antonín Dvořák: Dumky. Výběr
Luboš Sluka: Suita na paměť Jaroslava Ježka

Slovem provází Jitka Novotná.

Čtěte také

Spustit audio