Tomáš Sýkora, David Kollar nebo Nikol Bóková. Poslechněte si výběr jazzových koncertů z Radiocafé

31. březen 2023

Ponořte se do nahrávek, které jsme natočili v Radiocafé, rozhlasové kavárně na Vinohradské 12 v Praze, kam už několikátým rokem můžete každý první čtvrtek v měsíci přijít na jazzový koncert. Výběr toho nejlepšího vám nabízíme v průběhu celého března v pravidelném čtvrtečním pořadu Koncert jazz vysílaném vždy od 21. hodin.

Tomáš Sýkora Trio

Elektronické začátky hudebního projektu, který letos v rozšířené podobě připravuje vydání alba. Záznam z 2. prosince 2021 zachycuje skladby, jak je hrála kapela ještě bez nového člena, hudebního producenta Aid Kida. Účinkují Tomáš Sýkora na klávesové nástroje, Tomáš Liška na kontrabas a Roman Vícha na bicí nástroje a sampler.

Duo Marta Kloučková & David Dorůžka

Překvapivé duo zpěvačky Marty Kloučkové představující různé hudební polohy, které od ní možná neznáte, za doprovodu kytaristy Davida Dorůžky z 2. června 2022.

Nikol Bóková Trio

Trio držitelky jazzové ceny Anděl z roku 2022, pianistky Nikol Bókové, s níž účinkují Martin Kocián na kontrabas a Michal Wierzgoň na bicí nástroje z 10. listopadu 2021.

David Kollar sólo

David Kollar je zřejmě nejvýznamnější slovenský kytarista současnosti přinášející do jazzu volnou improvizaci, ambient či rock a vydává alba s osobnostmi jako Erik Truffaz nebo Arve Henriksen.

Trio Henya

Mladé Trio Henya láká pozornost svým vyspělým i hledajícím přístupem, a také nesmlouvavě charismatickou osobností pianisty Miloše Kunce. Trio Henya zahrálo v sestavě s Petrem Balharem na bicí nástroje a Luanem Gonçalvesem na kontrabas 1. prosince 2022.

Luboš Soukup Quartet

Koncert české sestavy kapely saxofonisty a klarinetisty žijícího v Dánsku z 8. září 2022. Kapela představila vlastní podoby skladeb, které Luboš Soukup vydal v roce 2022 na albech Levitas a Machina Mundi. Dále účinkují Vít Křišťan (klávesové nástroje), Tomáš Baroš (kontrabas) a Marek Urbánek (bicí nástroje).

Petr Kalfus Trio

Formace s hammondovými varhanami Jana Andra v čele se saxofonistou Petrem Kalfusem a Martinem Novákem za bicími nástroji. Kapela představila výběr ze známých i méně známých jazzových standardů.

Mladí ladí jazz 2023
Oslavte poslední dubnový den s Molotov Jukebox a Rozhlasovým Big Bandem.

Kompletní program

Spustit audio

Související