Tipy na výlet v Moravskoslezském kraji

4. březen 2020

Výstava díla Heinze Teufela v Ostravě. Divadelní hru G. B. Shawa Pygmalion v Příboře. Výstava fotografické soutěže Můj svět v Historické výstavní budově v Ostravě.

V ostravském Milan Dobeš Muzeu začala výstava mapující život a práci Heinze Teufela, galeristy a propagátora konkrétního umění, což je odnož abstraktního umění využívající geometrických tvarů. Pocta Heinzi Teufelovi zahrnuje výsledky práce uznávaného galeristy a prezentuje díla autorů, se kterými ho v životě pojil profesní vztah i osobní přátelství.

Čtěte také

Město Příbor a Divadelní soubor Pod věž Štramberk uvádějí tuto neděli od 19 hodin divadelní hru G. B. Shawa Pygmalion. Jde bezpochyby o jeho nejslavnější hru, kterou inspiroval příběh o bájném sochaři Pygmaliónovi. V Shawově moderní variaci je oním Pygmaliónem londýnský profesor fonetiky Henry Higgins, který si zamane, že pouliční prodavačku květin Lízu Doolittlovou, vyjadřující se otřesným jazykem trhovkyně, přetvoří v dámu, která svými způsoby obstojí i mezi těmi nejvyššími společenskými vrstvami.

Výstava snímků 12. ročníku celonárodní fotografické soutěže Můj svět bude až do 22. března k vidění v Historické výstavní budově v Ostravě. Soutěž je určena pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit z celé České republiky. Také v letošním roce jsou k vidění fotografie ze tří soutěžních kategorií: Portrét – lidé Charity a jejich tváře, Život kolem nás – svět pohledem zaměstnanců a Jak to vidím já.

autoři: Naděžda Hávová , vla
Spustit audio

Více z pořadu