Terminálem pardubického letiště konečně prošli první cestující

30. leden 2018 11:25

Letištní terminál Jana Kašpara v Pardubicích odbavil první cestující. I když oficiálně je nová hala otevřená už dva týdny, tak kvůli stěhování vybavení a bezpečnostních systémů je v ostrém provozu teprve ode dneška. Nové prostředí si poprvé vyzkoušeli jak pasažéři tak i personá.

Před devátou hodinou ráno a k  terminálu Jana Kašpara se sjíždí stále víc lidí. Hned na příjezdu do areálu jeden za zaměstnanců upozorňuje, že ode dneška se musí do nové haly.

Stres dnes zažili hlavně zaměstnanci letiště, i pro ně je totiž spousta věcí dnes poprvé. Nový terminál je přibližně kilometr vedle toho původního, přímo u stojánky, a tak cestující už nepřesedají. Po zhruba půlhodině je všechno vyřízené, cestující odbavení a zaplněné letadlo opět míří do Londýna.

Většina oslovených cestujících se shodla na tom, že se jim nové prostředí líbí a s terminálem byli spokojeni. Pochopení ale cestující příliš neměli pro to, že zatím na letišti není možné nic koupit. Chybí občerstvení a dokonce i nápojové automaty jsou zatím prázdné. Větší servis pro cestující tak bude vyžavodat jěště nějaký čas.

Zítra už se ale cestující dočkají například přímé autobusové linky číslo 90, která spojí hlavní nádraží v nový letištní terminál.

Letiště na vzestupu

V minulých letech se pardubické letiště potýkalo s úbytkem cestujících. Loni se ale jejich počty opět razantně zvýšily. Pravidelná linka je zatím jen do Londýna, zhruba za dva měsíce přibyde další do španělska, zbytek provozu pak tvoří charterové lety.

Letadlo Ryanair přistává v Pardubicích. Za půl hodiny už bude na cestě do Londýna
autoři: Josef Ženatý , pta