Tereza Verecká: V pasti

5. duben 2016

Černá komedie, ve které se obyčejná cesta na svatbu postupně a nenápadně mění v noční můru a směřuje do míst, odkud není návratu.

Poslouchejte na Vltavě 5. dubna 2016 ve 21:30. Po odvysílání se hra objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstane tam až do pondělí 11. dubna 2016.


V černé komedii V pasti se setkávají dva generačně vzdálené partnerské páry v prostoru, odkud není úniku. A obyčejná cesta na svatbu se tak postupně a nenápadně mění v noční můru a směřuje do míst, odkud není návratu.

Tereza Verecká absolvovala obor tvorba textu a scénáře na Vyšší odborné škole při Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze a studovala činoherní dramaturgie a režie pražské DAMU.


Osoby a obsazení: Karel (Eduard Jenický), Marcela (Eva Leinweberová), Jakub (Jiří Černý), Anna (Ivana Uhlířová), stařeček (Václav Helšus), funebráci (Hynek Chmelař a Ladislav Dušek)

Autorka: Tereza Verecká Dramaturgie: Kateřina DuškováHudba: Ivan AcherRežie: Martin Tichý

Natočeno v roce 2009.

Čtěte také: Všechna dostupná díla na webu Hry a literatura

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.