Tajemný ateliér Ostrov pokladů se poodhalil veřejnosti

18. červen 2010

Ateliér grafického designu a nových médií, pod vedením Petra Babáka a Štěpána Malovce, na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze rekapituluje pět let své existence. Ateliér byl založen jako výzkumná laboratoř s vizí vychovávat inspirující osobnosti v oblasti grafického designu, vizuální komunikace a nových médií. Nyní formou katalogu a výstavy oba pedagogové nechávají odbornou i laickou veřejnost nahlédnout do zákulisí ateliéru, který na VŠUP najdete za dveřmi číslo 304 a zasvěcení mu říkají "Ostrov pokladů". Linda Petáková se Petra Babáka zeptala na to, proč se jejich ateliér nazývá právě Ostrov pokladů.

vedoucí ateliéru doc.MgA. Petr Babák (vedoucí od roku 2005)(*1967) Absolvent Střední průmyslové školy v Brně (1982-86) a Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, ateliér Knižní úpravy a tvorby písma, prof. Jan Solpera (1990-96). V letech 1997-2003 působil společně s Tomášem Machkem ve Studiu Machek&Babák, od roku 2003 vede vlastní studio Laboratoř, ve kterém společně s několika externisty zkoumá široké prostoru grafického designu. Roku 2005 se stal vedoucím zcela nového ateliéru Grafický design a nová média.

Petr Babák

asistent ateliéruMgA. Štěpán Malovec (asistent od roku 2005)Absolvent VŠUP (Grafický design a vizuální komunikace, prof. Zdeněk Ziegler, prof. Rostislav Vaněk), grafický designér, člen LTC Oseček, promítač, fanoušek SK Slavia Praha. Je podepsán pod grafickou úpravou řady realizací pro Uměleckoprůmyslové museum v Praze (Družstevní práce: Sutnar, Sudek; Japonský plakát dnes, Artěl...), Federico Díaze (Sakura, Fluid F1, Rezonance, Ultra...), Hypermarket Film (Český sen), Českou televizi (nové logo a vizuální styl)...

Štěpán Malovec
autor: Linda Petáková
Spustit audio